2009-2010 STAJ ve PART TIME İŞ REHBERİ


21 Nisan 2009 Salı

KPSS 2009 Başvurulari

2009-KPSS, lisans düzeyinde sadece A grubu ve öğretmenlik kadroları için 27-28 Haziran 2009 tarihlerinde Cumartesi günü sabah ve öğleden sonra, Pazar günü sabah ve öğleden sonra olmak üzere dört oturumda yapılacak. Sınava başvuruları 27 Nisan-8 Mayıs tarihlerinde yapılabilecek.
2009-KPSS sonuçları B grubu kadrolar için kullanılmayacak. Bu nedenle 2009-KPSS'ye, sadece A grubu (Başbakanlık, bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurulları) ve öğretmenlik kadrolarına atanmak isteyen lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumdaki adaylar girebilecekler.
Sınava başvurular, 27 Nisan-8 Mayıs 2009 tarihleri arasında yapılabilecek. Başvurular, ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerinin ve belirli ortaöğretim kurumlarının açacakları başvuru merkezlerince yürütülecek. 2009 KPSS, sonuçları sadece A Grubu ve öğretmen kadroları için, sınava tarihinden itibaren iki yıl geçerli olacak. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin ''www.osym.gov.tr'' internet adresinde yayınlanacak.

Etiketler: ,

18 Nisan 2009 Cumartesi

Vodafone da staj imkanı: Vodafone Genç Yetenek Programı

Gençlere Vodafone’da staj deneyimi yaşayarak potansiyellerini keşfetme olanağı sunan Vodafone Genç Yetenek Programı’na başvurular başlıyor.
Vodafone’dan yapılan açıklamaya göre, Nisan ayı içinde kabul edilecek başvuruların ardından değerlendirme merkezi sürecine tabii olarak seçilecek üniversite üçüncü sınıf öğrencileri, temmuzdan eylül sonuna kadar Vodafone Türkiye bünyesinde Satış, Pazarlama, Teknoloji bölümlerinde birbirinden farklı projelerde aktif olarak görev alacaklar. 3 aylık programın bitiminde yapılacak yarışmada birinci gelen öğrenci, Vodafone’nin faaliyet gösterdiği diğer ülkelerden birinde staj yapma fırsatını yakalayacak.
İlki geçtiğimiz yıl yapılan ve 2 binden fazla öğrencinin başvurduğu Vodafone Genç Yetenek Programı hakkında bilgi veren Vodafone Türkiye İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Rengin Onay, “Genç yeteneklere, telekomünikasyon sektörünün hızlı, rekabetçi, eğlenceli ve limitleri zorlayan dünyasına adım atarken, Vodafone gibi global bir firmada eşsiz bir tecrübe yaşama fırsatı sunuyoruz. Bizim için gençleri tanımak ve özel projelerde onlarla beraber çalışmak çok önemli...” ifadelerini kullandı.

Program kapsamında, önceden belirlenen proje ve yetkinliklerin netleşmesinin ardından başvurular özgeçmiş üzerinden eleniyor ve olumlu değerlendirilen adaylar telefon mülakatı, yetkinlik bazlı mülakat ve değerlendirme merkezi uygulamalarına davet ediliyor. Değerlendirme merkezi aşamasında ise ekip yarışması, vaka çalışması, grup münazarası ve bireysel çalışmalar gibi farklı seçme yerleştirme araçlarından faydalanılıyor.
Programı diğer staj programlarından ayıran bir önemli özellik de değerlendirme merkezi neticesinde seçilmeyen adayların, kendileri de istedikleri takdirde, bir geri bildirim seansına davet edilerek güçlü ve gelişmeye açık alanlarını öğrenme fırsatı sunulması. Programa seçilen katılımcılar ise kapsamlı bir oryantasyon sürecinin ardından Vodafone’ye katılıyor ve üstlenecekleri projelerde sorumluluk almaya başlıyorlar.
Programın sonlanmasına bir ay kala yarışma konuları ve seçme kriterleri adaylarla paylaşılıyor ve yarışma jürisinin kararı doğrultusunda başarılı adaylara çeşitli ödüller sunuluyor. Geçen yılki programda birinciliği paylaşan iki genç yetenek, Vodafone İtalya ve Vodafone Hollanda da farklı bir iş tecrübesi yaşayacakları, yeteneklerini geliştirecekleri bir staj hakkı kazandılar.
Vodafone Genç Yetenek Programı için başvurular ay sonuna kadar vodafone.com.tr, kariyer.net ve yenibiris.com siteleri üzerinden yapılabiliyor.

Etiketler: , , , ,